Dostupni linkovi

Ekipama N1, Insajdera, Prve i B92 nije dozvoljeno da prisustvuju događaju u Ruskom domu


Kako javlja TV N1, njihovoj ekipi nije dozvoljeno da uđe na događaj uz obrazloženje da nemaju akreditaciju, iako im poziv za akreditaciju nije ni stigao
Kako javlja TV N1, njihovoj ekipi nije dozvoljeno da uđe na događaj uz obrazloženje da nemaju akreditaciju, iako im poziv za akreditaciju nije ni stigao

Ekipi N1, Insajdera, kao i ekipama nacionalnih televizija Prva i B92, nije dozvoljeno da prisustvuju predstavljanju makete buduće dekoracije unutrašnjosti kupole Hrama Svetog Save u Beogradu koji se odžavao danas u Ruskom domu u Beogradu.

Inače, na ovoj konferenciji treba da govore predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i ministar Ivica Dačić.

Kako javlja TV N1, njihovoj ekipi nije dozvoljeno da uđe na događaj uz obrazloženje da nemaju akreditaciju, iako im poziv za akreditaciju nije ni stigao.

Ataše za štampu ruske ambasade Jurij Pičudin kaže da su kapaciteti za novinare ograničeni kao i da su se vodili principom da pozivaju samo medije koje su i ranije izveštavali o izgradnji Hrama Svetog Save.

"Mi smo mogli teoretski da sredimo to ranije. Vi se niste prijavili na vreme. Za sada fizički je nemoguće da uđe ijedna više kamera", rekao je Pičudin.

Na pitanje zašto nije upućen zvanični poziv i za TV N1, on kaže da je razlog zato što imaju "ograničen prostor".

"U nekim slučajevima mi izlazimo u susret, kao što Vi dobro znate. Na naše događaje i prijeme ljudi zovu, pitaju i organizuju to. Bio sam na poslu juče do kasno. Nisam dobio ni poziva, ni pisma. Apsolutno nisam dobio ništa. Za sada mi fizički ne možemo da sredimo još jedno dopunsko mesto za kameru", kaže Pičudin.

XS
SM
MD
LG