Dostupni linkovi

Živković: Ime predsedničkog kandidata opozicije do kraja meseca


Uslov je da kandidat ne bude predsednik nijedne partije: Zoran Živković
Uslov je da kandidat ne bude predsednik nijedne partije: Zoran Živković

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je u nedelju da će do kraja ovog meseca ili početkom decembra biti poznat kandidat opozicije za predsedničke izbore u Srbiji.

"Važno nam je da za predsedničkog kandidata na narednim izborima imamo pravu ličnost koja sigurno neće biti ni potkupljiva, niti spremna da se uplaši bilo kakvog pritiska režima, a naše je da svim svojim potencijalom pomognemo da on bude izabran", rekao je Živković.

On je dodao da se "već dobro naslućuje ko bi to mogao da bude" i da je uslov za predsednika svih građana da kandidat ne bude predsednik nijedne partije.

Upitan da li govori o članici Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavi Milenović ili zaštitiniku građana Saši Jankoviću, Živković je rekao: "Ne, niste u pravu".

"Jedno od ta dva imena jeste osoba o kojoj ja pričam da bi bio dobar kandidat, ali nije moje da ja predlažem kandidata, oko toga treba da se dogovori kritička srpska javnost i političke stranke", rekao je Živković.

Živković je dodao da predsednički izbori 2017. godine treba da budu iskorišćeni za početak "kraja režima Aleksandra Vučića".

XS
SM
MD
LG