Dostupni linkovi

Tramp se odriče plate ali ne i zida sa Meksikom


Mislim da po zakonu moram da primim jedan dolar, dakle primaću jedan dolar godišnje: Tramp
Mislim da po zakonu moram da primim jedan dolar, dakle primaću jedan dolar godišnje: Tramp

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu u emisiji "60 minuta" američke TV mreže CBS da neće primati platu, osim jednog dolara godišnje.

"Nikada nisam to komentarisao, ali odgovor je ne. Mislim da po zakonu moram da primim jedan dolar, dakle primaću jedan dolar godišnje", rekao je Tramp.

On je potom upitao novinarku koja ga je intervjuisala kolika je godišnja plata američkog predsednika, tvrdeći da on to ne zna. Lesli Stal mu je odgovorila da se "odriče 400.000 dolara".

"Ne, neću da primam platu. Neću da je primam", uzvratio je novi šef Bele kuće.

Tramp je u ovom intervjuu izjavio i da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

"Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, verovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, proteraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, proteraćemo ih, oni su ovde ilegalno", kazao je Tramp u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude "osigurana", zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces "određivanja" u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio predlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio "da", ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude "delimično i žice" u skldu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

XS
SM
MD
LG