Dostupni linkovi

Džonson: Podržavamo put Srbije ka EU bez obzira na Brexit


Bitanski šef diplomatije Boris Džonson, sa kolegom domaćinom Ivicom Dačićem, tokom posjete Beogradu, 10. novembra 2016.
Bitanski šef diplomatije Boris Džonson, sa kolegom domaćinom Ivicom Dačićem, tokom posjete Beogradu, 10. novembra 2016.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom o jačanju političkog dijaloga i saradnje, saopštilo je Ministarstvo.

Džonson je "naglasio želju da Ujedinjeno Kraljevstvo (Velika Britanija) nastavi da podržava evropski put Srbije bez obzira na dešavanja u britanskim odnosima sa EU", piše u saopštenju.

Dačić je danas na beogradskom aerodromu dočekao Džonsona koji je doputovao iz Prištine.

Džonson se sastao i sa drugim zvaničnicima Srbije.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je s ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom o unapredjenju odnosa dve zemlje i evropskoj budućnosti Srbije, saopštila je Skupština Srbije.

Kako se navodi, Gojković i Džonson su ocenili da je intenziviranje međuparlamentarne saradnje važno za bolje odnose Srbije i Velike Britanije, a posebno na najvišem nivou, kao i da je parlamentarna razmena vredan način izgradnje razumevanja.

Gojković je, kako se navodi, izrazila uverenje da će, bez obzira na dinamiku i rezultate procesa nakon Bregzita, Velika Britanija nastaviti da igra značajnu ulogu na evropskom planu i u odnosima sa Evropskom unijom.

Džonson je kazao da je cilj njegove posete da pokaže koliko Velika Britanija ceni prijateljstvo sa Srbijom i da bez obzira ne to što Velika Britanija napušta EU, ne napušta Evropu i da Srbija ima budućnost kao deo Evrope.

XS
SM
MD
LG