Dostupni linkovi

DF: Odbacujemo sve veze s pokušajem terorizma


Lideri opozicionog Demokrtaskog fronta, arhivski snimak
Lideri opozicionog Demokrtaskog fronta, arhivski snimak

Demokratski front nema nikakve veze sa pokušajem terorističkog napada 16. oktobra u Crnoj Gori - ni kao savez niti kao pojedinci.

To je na konferenciji za novinare saopštio Predrag Bulatović dan pošto je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio da su organizatori pokušaja terorizma na dan izbora u Crnoj Gori dvojica Rusa za koje sumnja da su radili s jednim političarom iz Crne Gore.

"Ne. Mi se ne prepoznajemo u tome niti imamo veze s tim montiranim slučajem", rekao je Bulatović.

Da su navodi "Katnića bruka i sramota" rekao je lider DF-a Andrija Mandić.

"Kriminalna banda u kojoj su Milo Đukanović, Stanko Subotić i Muhamed Dahlan, u svoje kolo su uključili i Milivoja Katnića koji je juče bez zadrške crtao Demokratski front. To su konstrukcije kojim zabavlja javnost Crne Gore. Mi se ne plašimo jer iz nas stoji 80 hiljada građana Crne Gore. Tužilaštvo ima nekoliko doušnika i neku oprema koja može da se nabavi u prodavnici mještovite robe. To je sramota i bruka", rekao je Mandić na konferenciji za novinare u Podgorici.

Zato Mandić upozorava Đukanovića da "ne ide tim putem".

"Neka ne povlače poteze koje možemo unaprijed da predvidimo. Ovo je težak i dramatičan istorijski trenutak u kom se nalazi Crna Gora. Svako ko misli da može to da iskoristi na štetu DF-a grdno se prevario", rekao je Mandić.

On se, kaže, ne plaši nikakve optužnice.

"Nije problem podizanje optužnice u kojima je tužilaštvo jedna od dvije ravnopravne strane. Spremni smo da u toj razmjeni argumenata dokažemo tu mizeriju i podlost", rekao je on.

XS
SM
MD
LG