Dostupni linkovi

Potraga za nestalim članovima posade kod Smedereva


Dunav
Dunav

Kod Smedereva se nastavlja potraga za dvojicom članova posade teretnog broda koji se juče prevrnuo kod sidrišta u tom gradu.

Razlozi prevrtanja broda, koji je prevozio oko 660 tona kamena tucanika, za sada su nepoznati i u toku je njihovo utvrđivanje.

Plovidba na tom delu Dunava je bezbedna, ali je Lučka kapetanija Smederevo izdala upozorenje svim brodovima u tom sektoru da povećaju pažnju prilikom plovidbe.

Teretni brod “Beograd 10”, koji se juče prevrnuo u blizini Smederevske tvrđave nalazi se na istom mestu dok ekipe žandarmerije i ronioca nastavljaju potragu za dvojicom nestalih članova posade.

Veljko Kovačević, pomoćnik ministra za vodni saobraćaj, Ministarstva graževinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže za RSE da je ploveća dizalica “Soča” jutros krenula ka mestu udesa kako bi započela operaciju vađenja broda.

On kaže da su razlozi prevrtanja za sada nepoznati i još se istražuju, ali navodi da se zna da je brod bio tehnički ispravan, kao i da su članovi posade imali sva potrebna dokumenta.

“U ponedeljak je nadležni organ Ministarstva izvršio pregled broda i tokom tog pregleda je utvrđeno da je na njemu sve ispravno”, kaže Kovačević.

Plovidbеni udеs tеrеtnog broda „Bеograd X”, u kojеm su nеstala dva člana posadе, dogodio sе na dеsnoj obali rеkе Dunav (km. 1116+800),u noći izmеđu 2. iI 3. novеmbra na potеzu oko 150 do 200 mеtara od Smеdеrеvskе tvrđavе.

Samohodni tеrеtni brod „Bеograd X” vlasništvo jе prеduzеća “Ivan Milutinović- PIM” iz Bеograda. Brod sе noćas prеvrnuo, a trеnutno sе traga za dva člana posadе.

XS
SM
MD
LG