Dostupni linkovi

Izetbegović: Nećemo ćutati na neistine koje je iznio Radončić


"Nije fer i nije ljudski praviti `intervjue` sa mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog `intervjua` optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića", ocijenio je Bakir Izetbegović.
"Nije fer i nije ljudski praviti `intervjue` sa mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog `intervjua` optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića", ocijenio je Bakir Izetbegović.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je da će ova stranka nastojati da očuva koaliciju sa Savezom za bolju budućnost (SBB), ali da neće ostati nijema, niti dužna kada se izreknu neistine o SDA, a naročito o Aliji Izetbegoviću.

Povodom tvrdnji koje je lider SBB-a Fahrudin Radončić iznio na svjedočenju u procesu koji se na sudu u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, Izetbegović je rekao da Sud vjeruje samo činjenicama koje je van razumne sumnje utvrdio na profesionalan način.

"Kada je u pitanju tvrdnja da iza ubistva Ramiza Delalića stoji bošnjačka mafija, u takvu tvrdnju može povjerovati samo dio neupućenih građana, a sud sigurno ne", rekao je Izetbegović za portal "Kliks" nakon što je Radončić na suđenju ponovo aktuelizovao pitanje postojanja bošnjačke mafije koja je odgovorna za više političkih ubistava, pljačku i kriminal.

On smatra da je "neka mafija" sigurno imala razlog da ukloni Ramiza Delalića, a koja je to učinila i iz kojih razloga znaće se za nekoliko mjeseci kada sud u Prištini izrekne presudu.

"U svakom slučaju, nije fer i nije ljudski praviti `intervjue` sa mrtvim Ramizom Delalićem i na bazi takvog `intervjua` optuživati mrtvog Aliju Izetbegovića", ocijenio je Izetbegović.

Izetbegović očekuje da će bošnjačka koalicija SDA i SBB opstati, bez obzira na njegove odnose sa Radončićem, ako obojica uspiju interese BiH i Bošnjaka staviti iznad vlastitih frustracija.

XS
SM
MD
LG