Dostupni linkovi

IDIL preuzeo odgovornost za napad na kadete u Pakistanu


Poginuli kadeti, Pakistan
Poginuli kadeti, Pakistan

Miltanti "Islamske države" (IDIL) preuzeli su odgovornost za napad na policijsku akademiju u pakistanskom gradu Kueti u kome je ubijeno 59 kadeta, a 100 ranjeno.

Pakistanske su vlasti optužile drugu militantnu grupu Lašakar e Džanagavi za noćnu opsadu akademije, ali je IDIL uz preuzmanje odgovornosti za napad ponudio i fotografije tri navodna napadača.

Više desetina policijskih kadeta je poginulo kada je grupa napadača s pojasevima s eksplozivom upala u centar za obuku u pakistanskoj provinciji Beludžistan.

Ranije je bezbjednosni zvaničnik koji nije želio da bude imenovan, izjavio je da je u napadu kasno sinoć poginula najamnje 51 osoba, a zdravstveni zvaničnik Nurul Hak kazao je da je ranjeno najmanje 116 ljudi, uglavnom policijskih kadeta i nekoliko pripadnika paravojske, prenosi AP.

BBC je javi da su napadači bili uzeli taoce i da ima najmanje 59 žrtava.

Provincijski ministar unutrašnjih poslova Sarfaraz Bugti izjavio je da su dva napadača poginula kada su aktivirala pojaseve s eksplozivom, a da su jednog ubile snage bezbjednosti.

U trenutku napada u centru za obuku bilo je oko 700 kadeta, rekao je Bugti.

Napad je počeo kada je između četiri i šest napadača upalo u centar za policijsku obuku u glavnom gradu Beludžistana Kveti i otvorilo vatru.

Čuvari su uzvratili vatrom, a napadači su zatim aktivirali eksploziv.

XS
SM
MD
LG