Dostupni linkovi

Tramp: Tužiću žene koje su me optužile za seksualni napad


Tramp rekao da "svaka žena laže kada treba da ugrozi njegovu kampanju"
Tramp rekao da "svaka žena laže kada treba da ugrozi njegovu kampanju"

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp poručio je da će posle izbora podneti tužbu protiv svake žene koja ga je optužila za seksualni napad ili drugi oblik neprimerenog ponašanja, a predizborni tim svoje demokratske protivnice Hilari Klinton i njenu stranku okrivio je da stoje iza tih tvrdnji.

"Svaka od tih lažljivica biće tužena čim se izbori završe. Jedva čekam to", rekao je Tramp u subotu na skupu u Getizburgu u Pensilvaniji, prenosi AP.

Republikanski kandidat za Belu kuću je dodao da "svaka žena laže kada treba da ugrozi njegovu kampanju".

Trampovi saradnici su naveli da su kao mesto na kojem će on uputiti tu poruku izabrali Getizburg zbog istorijskog značaja tog grada u kojem se odigrala presudna bitka u Građanskom ratu.

Deset žena je javno optužilo Trampa da im je prilazio protiv njihove volje i da ih je seksualno uznemiravao i napadao, a optužbe su iznele u nedeljama nakon što su američki mediji objavili snimak iz 2005. godine u kojem se čuju Trampovi nepristojni komentari o ženama.

Republikanski predsednički kandidat je opovrgao sve optužbe, naglašavajući pri tom da mu neke od tih žena nisu dovoljno privlačne da bi uopšte poželeo da im se udvara.

Tramp čvrsto veruje da su izbori izlažirani protiv njega, ponavljajući da "korumpirani mediji" izmišljaju priče kako bi ga predstavili u "što lošijem i opasnijem svetlu" i "očajnički pokušavaju da mu smanje broj glasova i uguše glas američkog naroda".

Tramp po podršci prednjači u Ohaju, Ajovi i Džordžiji, ali mu to neće biti dovoljno da pobedi na izborima ako zaostane za Klintonovom u Floridi ili Severnoj Karolini, zaključuje američka agencija.

XS
SM
MD
LG