Dostupni linkovi

Lončar: Smena direktora i načelnika hirurgije lozničke bolnice


Rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke
Rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je naložio smenu direktora lozničke bolnice i načelnika hirurgije, jer su rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

"Pogledao sam rezultate i oni nisu dobri. Nije ispoštovano ono što je trebalo da se ispoštuje. Doneo sam odluku da se smene direktor bolnice i načelnik hirurgije. Smena je u toku", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je rekao da je završen spoljni stručni nadzor u lozničkoj bolnici i rezultati su pokazali da je bilo propusta lekara u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke.

On je dodao da je pokrenut postupak pred Lekarskom komorom koja će odlučivati o oduzimanju licence lekaru koji je lečio dečaka u bolnici, ali i da će policija i tužilaštvo raditi svoj deo posla.

Lončar je naveo da je za danas zakazao sastanak sa direktorima kliničkih centara, a da će najbolji stručnjaci odlaziti ubuduće u bolnice u unutrašnjosti gde će za početak prvo sagledati kompletnu situaciju, a zatim jednom nedeljeno odlaziti u vizite.

On je podsetio da je dosad u Srbiji oduzeto lekarima 30 licenci za rad zbog lekarske greške.

XS
SM
MD
LG