Dostupni linkovi

Sarajevo: Građani protestovali zbog pogibije studentica


Veliki broj građana Sarajeva, uprkos kiši, okupio se u znak protesta večeras i preko dva sata blokirao saobraćaj na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja BiH, na mjestu gdje su sinoć automobilom usmrćene dvije djevojke.

Okupljeni su ostavili cvijeće i zapalili svijeće na mjestu gdje su smrtno nastradale Edita Malkoč (21) iz Bosanske Krupe i Selma Agić (20) iz Bugojna, studentice na odsjeku psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Među okupljenima su i njihove kolege sa fakulteta i dekan.

Jedna grupa građana je nešto prije devet sati održala protest ispred sjedišta MUP-a Kantona Sarajevo.

Editu Malkoč i Selmu Agić je sinoć nešto prije 22 sata na pješačkom prijelazu kod Muzeja usmrtio 25-godišnji Sanjin Sejfić, prošavši kroz crveno svjetlo vozilom Golf VI brzinom 100 kilometara na sat.

Jedna od djevojaka preminula je odmah na licu mjesta, dok je druga podlegla nekoliko sati kasnije. Sejfić je nakon nesreće pobjegao, a policija i dalje traga za njim.

Kako je potvrđeno iz policije Kantona Sarajevo, Sejfićev automobil s vidnim oštećenjima jutros je pronađen u Općini Novo Sarajevo gdje je osumnjičeni i nastanjen.

U potragu za Sejfićem, osim sarajevske policije, uključene su i druge policijske agencije među kojima i Granična policija BiH.

Povodom sinoćnjeg tragičnog događaja koji je pokrenuo temu nesigurnost na ulicama Sarajeva, Vlada Kantona Sarajevo sazvala je vanrednu sjednicu.

Građani su se i danas, nakon nesreće u kojoj su smrtno stradale djevojke, spontano okupili ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo gdje su tražili ostavke nadležnih i strožije kazne za vozače.

Protest zbog smrti dvije studentice
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

XS
SM
MD
LG