Dostupni linkovi

Odbijen predlog o anketnom odboru o Savamali


Parlament Srbije, ilustracija
Parlament Srbije, ilustracija

Skupština Srbije odbila je predlog da se formira anketni odbor za utvrđivanje događaja u Savamali. Skupština je počela redovno jesenje zasedanje.

Opozicioni poslanik Balša Božović je predložio da se po hitnom postupku usvoji predlog za formiranje anketnog odbora za utvrđivanje odgovornosti najviših gradskih organa u rušenju objekata u Savamali, ali je taj predlog odbijen.

Takođe, nije usvojen predlog poslanici Gordane Čomić da se formira anketni odbor za utvrđivanje odgovornosti u slučaju helikopter.

Pored toga, odbijen je i predlog poslanika Aleksandra Martinovića da se formira anketni odbor za utvrđivanje izbornog i postizbornog rezultata, kao i predlog rezolucije o Srebrenici Marijana Rističevića, u kojoj se navodi da parlament osuđuje sve zločine u i oko Srebrenice, kao i negiranje počinjenih zločina.

Nije usvojen ni predlog dopune Krivičnog zakona, u delu da se i krađa bebe podvede pod krivično delo koje ne zastareva, na predlog Aleksandre Jerkov.

Sednica Skupštine Srbije je počela intoniranjem himne Bože pravde, a poslanike je ispred Skupštine dočekala počasna garda.

XS
SM
MD
LG