Dostupni linkovi

logo-print

SAD suspenduju razgovore sa Rusijom o Siriji


"Ovo nije odluka koja je doneta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi

"Ovo nije odluka koja je doneta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi

Sjedinjene Američke Države su suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun sa militantima.

"Ovo nije odluka koja je doneta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

Ranije danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se sporazum Rusije i SAD o Siriji nalazi u stanju suspenzije, jer je još nejasno kako se Vašington odnosi prema opoziciji koja ne priznaje taj dogovor.

"Izjave i potezi američkih kolega, kada je reč o Siriji, odlikuju se mnogim protivrečnostima, dok je nama prioritet da se prevaziđu sve dvosmislenosti, pogotovo jer one direktno utiču na saradnju sa SAD kada je reč o sprovođenju dogovora, koji se trenutno nalaze u stanju suspenzije, jer je nejasno kako se Vašington odnosi prema opozicionarima koji ne prihvataju taj dogovor", rekao je Lavrov.

XS
SM
MD
LG