Dostupni linkovi

Srbija: Šabić traži ime tužioca u slučaju Savamala


Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u Srbiji Rodoljub Šabić upozorio je danas da nepostupanje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu po njegovoj odluci, kojom je naložio da se dostave informacije o tome ko vodi postupak povodom rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu (slučaj Savamala), predstavlja nepoštovanje zakona i kažnjiv prekršaj.

Dodao je da je u slučaju Savamala, budući da je i Zaštitnik gradjana, postupajući po predstavkama gradjana, utvrdio ozbiljne propuste u radu nadležnih organa i službi, interes javnosti za informacije u vezi sa ovim dogadjajem dodatno izuzetno pojačan, o čemu svedoče i brojni medijski članci, pa i javni protesti gradjana", naveo je Šabić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu proglasilo je za tajnu ime tužioca koji postupa u ovom slučaju.

U noći izmedju 24. i 25. aprila maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u beogradskoj Hercegovačkoj ulici u Savamali, pri čemu ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni komunalna policija nisu intervenisali na poziv gradjana. ;

Premijer Aleksandar Vučić je početkom juna rekao da su u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda, a Više javno tužilašvo saopštilo je 24. avgusta, četiri meseca od rušenja u Savamali, da istraga još traje i da nema novih informacija.

XS
SM
MD
LG