Dostupni linkovi

U Srbiji uhapšen regionalni direktor Policije Kosova


Hapšenje na Končulju: Nehat Thaqi
Hapšenje na Končulju: Nehat Thaqi

Srpska policija je uhapsila u ponoć 28. septembra regionalnog direktora Policije Kosova, regiona Mitrovica Jug, Nehata Thaqija (Nehat Tači) – potvrdio je za RSE portparol kosovske policije, Daut Hoxha.

Hapšenje je izvršeno na graničnom prelazu "Bela Zemlja" na magistrali Gnjilane – Bujanovac, saopštila je Kosovska Policija.

Portparol policije Daut Hoxha je rekao da "Kosovska Policija još nema objašnjenje od srpskih vlasti o razlozima hapšenja regionalnog direktora policije, te je zahtevano od nadležnih organa misije Evropske unije EULEX, da zatraži zvanično objašnjenje o razlozima hapšenja od srpske strane".

Prema rečima portparola Policije "u trenutku hapšenja, regionalni direktor Policije, je bio van službene dužnosti i zajedno sa svojim prijateljem, za privatne razloge, putovao je preko teritorije Srbije prema zapadnim zemljama".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) potvrdilo je danas da je policija uhapsila Nehata Thaqija iz Uroševca, na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu zbog "krivičnog dela terorizma".

U saopštenju se navodi da je Thaqi uhapšen sinoć, oko 20 časova, na prelazu Končulj, prilikom izdavanja potvrde za ulazak na teritoriju centralne Srbije.

Na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010. godine, Thaqi je sproveden u pritvorsku jedinicu, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

XS
SM
MD
LG