Dostupni linkovi

Sirija: Postignut mali napredak u razgovorima Vašingtona i Moskve


Prizor iz Sirije
Prizor iz Sirije

Sjedinjene Američke Države su saopštile da je danas u razgovorima sa Rusijom postignut mali napredak u zaustavljanju nasilja u ratu u Siriji.

"Sastao sam se sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim, razmijenili smo ideje i postignut je mali napredak. Vršimo procijenu nekih zajedničkih ideja na konstruktivan način", izjavio je američki državni sekretar Džon Keri pred sastanak ministara Azijsko-pacifičkog regiona na marginama Generalne skupštine UN.

Međutim, Lavrov je iskoristio govor u Generalnoj skupštini UN da kritikuje SAD, citirajući knjigu Džordža Orvela "Životinjska farma" da optuži Vašington da govori da su sve životinje jednake, ali da djeluje kao da su neke "više jednake" od ostalih.

"U modernom svijetu, nemoguće je biti vođen filozofijom antiheroja iz Orvelove 'Životinjske farme' gdje su sve životinje jednake ali su neke više jednake. U prosvijetljenom 21. vijeku, jednostavno je nepristojno biti mentor svima, rezervisati pravo za upotrebu dopinga ili pokretanje jednostranih avantura izbjegavajući UN ili vršiti geopolitičke eksperimente koji koštaju više miliona ljudskih života", naglasio je Lavrov.

XS
SM
MD
LG