Dostupni linkovi

Dodik: Putina ću informisati o nepravdi prema RS


Vladimir Putin (D) i Milorad Dodik, u Moskvi 18. septembra 2014.
Vladimir Putin (D) i Milorad Dodik, u Moskvi 18. septembra 2014.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uoči sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom izjavio je da će zahvaliti za podršku te zemlje kada je riječ o ekonomskim projektima, ali da će biti riječi i o pitanju rješavanja klirinškog duga.

Dodik je rekao i da će Putina informisati o sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je ocijenio da Rusija svojim principijelnim odnosom i poštivanjem međunarodnog prava doprinosi dodatnoj stabilizaciji prilika na Balkanu i u svijetu.

On je naglasio da sastanak sa Putinom nema nikakav spekulativni karakter, te da je to razgovor u kontinuitetu koji je dogovaran još u junu ove godine.

"Naravno da ću predsjednika Rusije upoznati o referendumu i nepravdi koja se uporno nameće od instruisanog Ustavnog suda BiH gdje sjede tri stranca i dva Bošnjaka i donose odluke o ukidanju zastave, grba, Dana Republike, a vjerovatno kasnije i naziva Republike Srpske", rekao je Dodik.

Dodik je dodaoda će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasačkih mjesta širom Rusije.

"Sve je ovdje spremno za održavanje referenduma za koji postoji veliko interesovanje ljudi", zaključio je Dodik.

XS
SM
MD
LG