Dostupni linkovi

Srbija: U akciji 'Cunami' privedeno 68 osoba


Akcija nazvana "Cunami" sprovedena je u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Somboru, Požarevcu i drugim gradovima širom Srbije
Akcija nazvana "Cunami" sprovedena je u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Somboru, Požarevcu i drugim gradovima širom Srbije

Policija je u nastavku akcije "Cunami" uhapsila još dve osobe i zaplenila još 5,4 kilograma marihuane, 1,7 kilogram sirove marihuane i 500 stabiljika te biljke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Do sada je uhapšeno 68 osoba osumnjičenih za više krivičnih dela, a zaplenjeno je oko 13 kilograma različitih narkotika.

Policija je na posedu osumnjičenog T.M. u Sopotu, pored prvobitno pronađenih 500, zaplenila još 500 stabljika marihuane.

Pretresom kuće osumnjičenog, u nastavku akcije, na području Sremske Mitrovice policija je zaplenila 1,7 kilograma sirove marihuane i 5,4 kilograma marihuane.Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da su policajci u velikoj akciji potrage priveli i zadržali 66 osumnjičenih za teška krivična dela.

"Za tih 66 osoba određeno je zadržavanje i mi očekujemo i pritvor", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".

Akcija nazvana "Cunami" sprovedena je u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Somboru, Požarevcu i drugim gradovima širom Srbije, a traga se za još 12 lica.

Tokom akcije zaplenjeno je 5,7 kilograma droge, a nađene su i dve laboratorije za njenu proizvodnju.

U jednom stanu u Beogradu nađena su četiri migranta, žrtve trgovine ljudima.

Policija je zaplenila šest pištolja, jedan revolver i jednu automatsku pušku, municiju, kao i veću sumu novca.

Uhapšena su i četiri državljanina Bugarske, osumnjičena za šverc droge preko Srbije ka Zapadnoj Evropi.

U njihovim vozilima su nađena 2,2 kilograma heroina, čija bi vrednost u ilegalnoj trgovini bila veća od 150.000 evra, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da je uhapšen i Lj.M. (59) iz Niša, zbog sumnje da je silovao jednu ženu dok se vraćala kući u naselju Pinosava.

U Novom Sadu je uhapšen slovenački državljanin P.I. zbog pretnji ubistvom jednom policajcu.

U Somboru je uhapšena tročlana kriminalna grupa kojoj je oduzeto 2,5 kilograma marihuane i automatska puška.

U Kruševcu je zadržan policajac S.N. osumnjičen da je obećavao posao drugima falsifikujući razne dokumente.

O uhapšenom migrantu koji je osumnjičen da je nožem teško povredio mladića iz okoline Šida, Stefanović je kazao da je policija našla nož kojim je izvršen napad i da se još istražuju okolnosti tog napada.

"Okolnosti nisu jednosmerne, ali u ovom trenutku ne mogu više da kažem. Ovo je prvi ozbiljniji napad ove vrste i molim sve ukoliko imaju neki problem da se ne obračunavaju sami, već da prijave policiji", naveo je ministar.

XS
SM
MD
LG