Dostupni linkovi

Odbijen zahtjev za izuzeće sudije u predmetu Sanader


Ivo Sanader
Ivo Sanader

Zagrebački Županijski sud u petak je odbio zahtjev Uskoka za izuzećem sutkinje Jasne Smiljanić, predsjednice vijeća u slučaju Planinska u kojem je glavni osumnjičenik bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, ustvrdivši da Uskok ničim nije dokazao i doveo u sumnju njezinu nepristranost.

Uskok je još početkom jula zatražio izuzeće, ukazujući na medijske natpise o tome da je Smiljanić 26. maja u Novom Vinodolskom bila na večeri u restoranu u kojem je na večeri bio i optuženi Sanader sa svojim društvom te da je odvjetnik Goran Suić, koji je osoba od Sanaderova povjerenja, ustao od stola i pozdravio se sa sutkinjom Smiljanić te se neko vrijeme zadržao s njom u razgovoru.

Prema odluci suca Dražena Jakovine, koji trenutno obnaša funkciju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, ne postoje razlozi za izuzećem jer sama činjenica da je sutkinja razgovarala s odvjetnikom Suićem u jednom restoranu, što ona niti ne spori, ne može ukazivati na njezinu neobjektivnost u postupku koji vodi protiv Sanadera.

XS
SM
MD
LG