Dostupni linkovi

Mladićeva obrana traži završne riječi u veljači 2017. godine


Ratko Mladic in Hague Tribunal
Ratko Mladic in Hague Tribunal

Obrana generala Ratka Mladića zatražila je od članova Sudskog vijeća Tribunala u Hagu da završne riječi u tom slučaju budu održane u veljači sljedeće godine.

U zahtjevu obrane, koji su potpisali branioci Branko Lukić i Miodrag Stojanović, traži se da rok za podnošenje pisanih završnih podnesaka bude 12. siječanj 2017. godine, a da završne riječi budu pet tjedana kasnije.

Obrana je navela da ne može da do 3. listopada, što su ranije sudije odredile kao okvirni rok, podnese završni pisani podnesak.

Produžetak rokova, kako smatra obrana, ne bi "usporilo ukupan postupak", i bilo bi u interesu pravde da se odbrani omogući "pravična i razumna prilika da svoje dužnosti obavi na profesionalan način, imajući u vidu njene izuzetno ograničene resurse".

Krajem kolovoza, obrana Mladića je zatražila od sudskog vijeća i da ponovo razmotri odluku o okončanju dokaznog postupka obrane, ili da mu pak dozvoli da uloži žalbu na tu odluku.

Sudsko vijeće sa sudijom Alfonsom Orijeom okončalo je dokazni postupak obrane Mladića 16. kolovoza, iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svjedoka.

XS
SM
MD
LG