Dostupni linkovi

Svetozaru Maroviću godina i deset mjeseci zatvora


Svetozar Marović
Svetozar Marović

Podgorički Viši sud usvojio je Sporazum o priznanju krivice koji je bivši funkcioner Demokratske partije socijalista, Svetozar Marović, potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Njegov advokat Zdravko Begović kazao je da je Marović zaključio sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužiocem, koji je danas Viši sud usvojio i donio presudu.

“U tom sporazumu mom branjeniku je stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i krivično djelo prevara i izrečana mu je, za svako od tih krivičnih djela, po godina zatvora, da bi na kraju bila izrečena jedinstvena kazna zatvora u visini od godine i deset mjeseci zatvora”, kazao je Begović.

Osim toga, kako je dodao, Marović je dužan da uplati 50 hiljada eura na ime novčane kazne, tri hiljade eura za troškove i na ime protivpravno pribavljene imovinske koristi kriminalnoj organzaciji – ne sebi, dužan je da uplati 1,096 miliona eura na račun budžeta Opštini Budva.

“Taj sporazum o priznanju krivice odnosi se na radnje izvršenja koji su se odnosile na izgradnju Donjeg Bulevara u opštini Budva, izgradnju seoskog puta u naselju Krapina i dvije radnje izvršenja krivičnog djela koje se tiču privrednog subjekta Properti investment u vlasništvu Olivere Ilinčić i privrednog subjekta Kopirajt”, pojasnio je Begović.

XS
SM
MD
LG