Dostupni linkovi

Predsjednica Hrvatske: Ponašanje Srbije neobično


Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da nema saznanja da je osoba koja je uhapšena u Srbiji zbog špijunaže povezana s nekom od hrvatskih službi i ocijenila da je ponašanje Srbije neobično, kao i objavljivanje vijesti u srpskim medijima i tužilaštvu o tom slučaju.

"Nemamo nikakvih saznanja da je osoba koja je uhićena povezana s bilo kojom od hrvatskih službi. Mogu samo reći da je ovo vrlo neobično ponašanje Srbije", rekla je Grabar Kitarović u mjestu Lukeži na okupljanju sa hrvatskim braniteljima, javila je agencija Hina.

Ona je istakla da je potrebno sniziti tenzije, ali kako je dodala, ukoliko bi bilo riječi o nekom ko je povezan s hrvatskim obavještajnim sistemom, onda je o tome prije svega trebalo komunicirati preko diplomatskih i relevantnih službi, dok je objavljivanje "vrlo neobično".

"Nadam se da ćemo nakon završetka kampanje i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sjesti za sto i malo raspraviti o tim aspektima, jer moramo živjeti jedni uz druge i podvući crtu i riješiti pitanja koja su ostala iz Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku, dakle i pitanja nestalih i optužnica, da ljudi mogu mirno živjeti i da nastojimo graditi budućnost", naglasila je.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u petak da je Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) uhapsila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji naveli su da je riječ o Srbinu, bivšem pripadniku Jugoslovenske narodne armije (JNA) koji je radio za hrvatske obavještajne službe.

XS
SM
MD
LG