Dostupni linkovi

Priština: Počelo stvaranje uslova za formiranje ZSO


Priština, ilustracija
Priština, ilustracija

U skladu sa Prvim sporazumom iz Brisela od 19.04.2013. godine, ratifikovanim u Skupštini Kosova, Planom za implementaciju od 23.05.2013. godine, Sporazumom postignutim u Briselu 25.08.2015. godine, Ministarstvo administracije lokalne samouprave izvršilo je imenovanje novih članova Upravljačkog tima i preduzelo aktivnosti na otpočinjanju procesa stručne i svake druge podrške u procesu ispunjavanja Zakonske obaveze na implementaciji ovog dijela sporazuma koja vodi ka stvaranju uslova za uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Minitarstvo će u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu i nakon niza konsultacija obavljenih u prethodnom periodu sa svim relevantnim faktorima na lokalnom i centralnom nivou, sa punom podrškom međunarodnih faktora uključujući misiju OEBS-a i predstavnike Evropske unije, koordinirati ovim procesom i adekvatno i redovno obaveštavati javnost o svim aktivnostima.

Formiranje Zajednice srpskih opština predviđeno je Briselskim sporazumom i do sada se kasnilo i odugovalačilo sa tim procesom.

XS
SM
MD
LG