Dostupni linkovi

Uhapšeni aktivisti Samoopredeljenja zbog napada na Skupštinu


Policijska akcija hapšenja zbog napada na kosovski parlament
Policijska akcija hapšenja zbog napada na kosovski parlament

Šestoro uhapšenih u utorak ujutru, zbog sumnje da su izvršili napad na Skupštinu Kosova 6. avgusta, aktivisti su opozicionog pokreta Samoopredeljenje.

Kako je rečeno na vanrednoj konferenciji Policije i Tužilaštva, postoje dokazi da je moguće da oni stoje iza napada. Tužilaštvo je na konferenciji prikazalo fotografije uhapšenih, motor koji je bio upotrebljen za izvršenje akcije, te i konfiskovanog oružja tokom pretresa u kućama uhapšenih u utorak.

Pokret Samoopredeljenje, koji se snažno protivi demarkaciji, na vanrednoj konferenciji za novinare je odbacio povezanost hapšenja njihovih aktivista sa napadom na Skupštinu.

Predsednik ovog pokreta, Visar Imeri, optužio je direktora Policije Kosova, Špenda Mađunija, da služi dnevnoj politici partija na vlasti, i da se radi o “klasičnom gonjenju političkih protivnika”.

Sekretar Samoopredeljenja, Dardan Moljićaj, je istakao da uhapšeni nisu priznali da je oružje koje je priložila policija u njihovom vlasništvu. On je kazao da su uhapšeni bili maltretirani od strane policije.

XS
SM
MD
LG