Dostupni linkovi

Salkić: Zabrinjavajuće zveckanje oružjem na Drini


Ramiz Salkić
Ramiz Salkić

“Zajednička akcija policija Srbije i Republike Srpske zabrinjava građane”, upozorio je potpredsednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

"Akcija se provodi bez prisustva i uključenosti državnih organa, te policijskih službi i sigurnosnih agencija s nivoa države BiH", dodao je Salkić.

Zajednička vježba policijskih snaga Srbije i bh. entiteta Republika Srpska održana je u nedelju ujutru, na graničnom prelazu kod Loznice.

Vežbu pod nazivom "Drina 2016", u kojoj je učestvovalo oko 200 pripadnika dve policije, 50-ak vozila, pet letelica i pet plovila, pratili su i predsednici Srbije i Republike Srpske, Tomislav Nikolić i Milorad Dodik.

Salkić je za to vreme boravio u Podrinju, gde se sastao s građanima koji su, kako je naveo, izrazili zabrinutost zbog opsežne policijske vežbe na granici Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Svjedoci smo zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini, u okviru policijskih vježbi, čime se mogu dovesti u krizu dobrosusjedski odnosi BiH i Srbije”, rekao je.

“Ukoliko Vijeće za implementaciju mira u Bosni i Hercegovini (PIC) ne reaguje na zaustavljanju destruktivnog djelovanja srpske politike, ovo tijelo ćemo smatrati odgovornim za sve eventualne posljedice", istakao je Salkić.

On je, istovremeno, pozvao PIC da spreči, kako se izrazio, “destrukciju države BiH”, rekavši da je “na sceni otvoreno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma koje prijeti najozbiljnijim posljedicama trajno dovodeći u pitanje teško stečeni mir".

XS
SM
MD
LG