Dostupni linkovi

Dačić: Obustava istrage o napadu na Vučića je međudržavni skandal


Serbia -- Ivica Dacic, Belgrade, interview, 13 April 2016
Serbia -- Ivica Dacic, Belgrade, interview, 13 April 2016

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je izjavu poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da je premijer Aleksandar Vučić u Potočarima "napao sam sebe", i izjavio da je obustava istrage o tom napadu “neviđen međudržavni skandal”.

"Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost", stoji u izjavi Dačića koju prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

On, dodaje se, pita i da li je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao.

"Čak se i obustavljaju istrage o tome. Sve to je neviđeni međudržavni skandal", naveo je šef srpske diplomatije, ponovivši da srpske vlasti zato sumnjaju “da je reč o režiranom i organizovanom napadu”.

Ahmetović je prethodno rekao da je izjava ministra Dačića da iza napada na premijera Vučića u Potočarima prošle godine stoje bošnjački političari, apsolutno neprimerena i da ne doprinosi stabilizaciji odnosa u regionu.

"Izjava Ivice Dačića je neprimerena i bazirana na osnovi 'rekla-kazala'. Aleksandar Vučić je u Potočarima napao 'sam sebe', jer masa je reagovala i to niko nije mogao kontrolisati, i to zbog ranijih Vučićevih izjava o rezoluciji UN o Srebrenici, hapšenju Nasera Orića u Švajcarskoj i još mnogo toga", rekao je za Klix.ba Ahmetović.

XS
SM
MD
LG