Dostupni linkovi

Tramp Afroamerikancima: Šta imate da izgubite


Donald Tramp
Donald Tramp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp pozvao je afroamerikance da napuste Demokratsku partiju i daju njemu šansu na izborima za predsednika SAD.

Tokom skupa u Dajmondejlu u američkoj državi Mičigen, Tramp je u petak uveče izjavio da su demokrate, uključujući njihovu kandidatkinju za predsednika Hilari Klinton, koristile afroameričke birače i da su njihove glasove uzimale zdravo za gotovo.

"Večeras, tražim glas svakog afroameričkog građanina u ovoj zemlji koji želi da vidi bolju budućnost. Šta imate da izgubite probajući nešto novo, kao što je Tramp?", upitao je republikanski kandidat.

"Živite u siromaštvu, vaše škole nisu dobre, nemate posao, 58 odsto vaših mladih je nezaposleno - šta dođavola možete da izgubite?", rekao je Tramp i optužio protivkandidatkinju da Afroamarikance koristi "samo kao glasove, a ne kao ljudska bića vredna bolje budućnosti".

Republikanski kandidat je obećao i da će ako bude izabran posle četiri godine imati podršku 95 odsto Afroamerikanaca.

Većina istraživanja javnog mnenja pokazuju da znatno više Afroamarikanaca podržava Hilari Klinton. Predsednik Barak Obama je na izborima za drugi mandat 2012. dobio glasove oko 93 njihovih odsto.

XS
SM
MD
LG