Dostupni linkovi

logo-print

Beograd uputio pomoć u Makedoniju


Selo Sinđelić, kod Skoplja, nakon poplava uzrokovanih nevremenom, 7. avgust 2016.

Selo Sinđelić, kod Skoplja, nakon poplava uzrokovanih nevremenom, 7. avgust 2016.

Grad Beograd uputio je tim od sedam ljudi, dva specijalizovana vozila i dve pumpe, u Skoplje kako bi što pre bile sanirane posledice poplava koje su nedavno zadesile Makedoniju, izjavio je za Beoinfo direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

"JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” poslalo je svoje najveće vozilo za otčepljivanje fekalija, slivničkih veza i za isisavanje sadržaja iz kanalizacija i podruma. JKP „Gradska čistoća” uputilo je veliku fekalnu cisternu koja će pomoći u isisavanju mulja, a JP „Beogradvode” dve pumpe velikog kapaciteta, 2.000 litara u minuti, koje će pomoći da se isprazni voda iz kanalske mreže, vodovodnih i kanalizacionih sistema ili privatnih kuća", rekao je Glavaš.

Prema njegovim rečima, planirano je da ekipe u Makedoniji ostanu sedam do deset dana.

Ukoliko Vlada Makedonije i Grad Skoplje odluče da im je ta pomoć neophodna duže, oni će ostati koliko bude bilo potrebno.

"Beograd saoseća sa narodom Makedonije", rekao je Glavaš i podsetio da je i Srbiju ovakvo nevreme pogodilo pre nekoliko godina, te da je ljudski pomoći, saopšteno je iz Gradske uprave.

XS
SM
MD
LG