Dostupni linkovi

Knin: Paljenje zastave Srbije i ustaški pozdravi na obilježavanju 'Oluje'


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Grupa od četrdesetak muškaraca obučenih u crne majice je oko 14 sati nakratko blokirala glavnu ulicu u Kninu pjevajući ustaške pesme i uzvikujuću ustaški pozdrav, što su građani prijavili policiji, javila je agencija Hina.

U poslijepodnevnim satima na internetu je objavljen snimak na kojem se vidi nekoliko mladića i djevojaka kako, prateći ritmovima pjesme kontroverznog Marka Perkovića Thompsona, pale zastavu Srbije.

Neki u grupi su podizali ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao "Za dom", a ostali odgovarali "Spremni". Okupljeni su palili baklje, pa je na trenutak bila slaba vidljivost na tom dijelu puta.

Saobraćaj je nakratko bio blokiran, a kolona automobila, u kojoj je bio i policijski kombi, nekoliko minuta nije mogla da prođe kroz glavnu ulicu.

Dio okupljenih, koja je prethodno izašla iz obližnjeg kafića, u vidno alkoholisanom stanju, udarala je po krovovima automobila, javila je Hina.

Portparolka šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila je incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

(Paljenje zastave Srbije u Kninu, izvor: Index.hr Portal / Youtube)

XS
SM
MD
LG