Dostupni linkovi

Predsedništvo SNS-a o formiranju vlade Srbije


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) razgovaraće u ponedeljak iza zatvorenih vrata o formiranju Vlade Srbije, prenose beogradski mediji.

O zaključcima ovog stranačkog tela trenutno najjače partije u Srbiji trebalo bi da bude reči na press konferenciji mandatara za sastav vlade i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, koja je zakazana za ponedeljak popodne.

Potpredsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović rekla je da će Vlada Srbije biti formirana u zakonskom roku i da je važno da bude bolja i efikasnija nego što je bila prethodna.

Mihajlović je za RTS rekla da će na sednici Predsedništva SNS biti reči o tome, ali i personalnim rešenjima.

“Normalno je da se razgovara i o personalnim rešenjima. To su upravo mesta gde treba da se razgovara o personalnim rešenjima”, rekla je ona.

Srbija već puna tri meseca od održanih vanrednih parlamentarnih izbora nije dobila novu vladu, iako je lista oko Srpske napredne stranke osvojila 48 posto glasova.

Mandatar Vučić je u nekoliko navrata postavljao rokove za formiranje vlade – najpre u junu, potom početkom jula, te pre zasedanja direktora MMF 17. avgusta.

Zakonski rok za formiranje vlade ističe u septembru, 90 dana od formiranja parlamenta.

XS
SM
MD
LG