Dostupni linkovi

Simbolično uručen otkaz Siniši Malom


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pristalice inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” okupili su se u ponedjeljak ujutro ispred zgrade Gradske uprave kako bi simbolično uručili otkaz gradonačelniku Siniši Malom i predsjedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću zbog nezakonitog rušenja objekata i maltretiranja građana u beogradskoj četvrti Savamala tokom noći poslije izbora 24. aprila.

Gradski čelnici dočekani su zvižducima i povicima “Lopovi, lopovi”, “Napolje gradska uprava”, “Čiji je grad – naš je grad”.

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić je kao odgovorne za rušenje u Savamali prije mjesec dana označio vrh gradske vlasti, ali do danas niko nije snosio odgovornost.

Predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Dobrica Veselinović negirao je da su predstavnici te inicijative napali gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

"Imam kontra pitanje za gradonačelnika. On je prvih dana posle rušenja u Savamali rekao da se oseća bezbedno. Kako je moguće da se neko oseća bezbedno kada 30 maskiranih ljudi upadne u pola noći i razruši deo grada, a u po bela dana sa ljudima bez maski, koji su njegovi građani, se oseća ugroženo", rekao je Veselinović.

Prethodno je gradonačelnik Siniša Mali izjavio da je u šoku zbog, kako je rekao, nasrtaja pristalica inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" na njega, odbornike i policiju i izrazio zabrinutost za sigurnost svoje porodice.

Mali je danas došao u Skupštinu grada da bi razgovarao sa izvođačima radova "Beograda na vodi", a u vezi sa jednom od tačaka današnje sjednice gradskog parlamenta.

Ulaz u Skupštinu grada ostao je zasut toalet papirom.

Protest nekoliko stotina građana trajao je oko dva sata.

XS
SM
MD
LG