Dostupni linkovi

Smajlović podnijela ostavku na mjesto urednice Politike


Ljiljana Smajlovic
Ljiljana Smajlovic

Glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika Ljiljana Smajlović saopštila je danas da je podnijela ostavku na tu funkciju u znak protesta jer je, kako je napisala, menadžment sprečava u samostalnom rukovođenju redakcijom.

"Podnosim ostavku na položaj glavne i odgovorne urednice lista Politika. Molim direktore da o mojoj ostavci obaveste vlasnike lista, kao i Skupštinu Politike koja me je imenovala (nisam sigurna da li taj organ funkcioniše, ni ko mu je na čelu)", navela je Ljiljana Smajović u pismu koje je uputila redakciji i menadžmentu, objavljeno je na sajtu Politike.

Ona je saopštila da je ostavka "protest protiv menadžmenta koji sprečava glavnu urednicu u samostalnom rukovođenju redakcijom. Pretpostavljam da direkcija ne bi zauzela neprijateljski kurs prema listu i glavnoj urednici, da u tome nema podršku vlasnika".

Ljiljana Smajlović je dodala da nikome izvan redakcije nije dozvolila da se miješa u uređivačku politiku lista, ali da će prva priznati da stvarne uređivačke slobode nema tamo gdje je redakcija razvlaštena, a menadžment djeluje bez kontrole.

Ljiljana Smajlović bila je na čelu Politike u dva navrata - od 2005. do 2008. godine i od 1. jula 2013. godine.

XS
SM
MD
LG