Dostupni linkovi

Turska policija uhapsila 13 osoba u vezi sa terorističkim napadom


Turski mediji su objavili fotografiju mogućih napadača
Turski mediji su objavili fotografiju mogućih napadača

Turska policija je saopštila da su uhapsili 13 osoba uključujući i troje stranaca povezanih sa terorističkim napadom na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu u utorak veče kada su ubjene 42 osobe a preko 230 ranjeno.

Turska mediji navode da je policija izvela racije na 16 lokacija u Istanbulu u četvrtak.

Turske vlasti su optužile militantnu grupu "Islamska država" (IDIL) da stoji iza napada na najprometnijem turskom aerodromu i jednom od tri najfrekfrentnija u Evropi. Niko do sada nije preuzeo odgovornost za napad.

Turski dnevnik Hurriyet je objavio da je jedan od tri bombaša samoubice koji su izveli napade na aerodrom iz nemirnog ruskog regiona Čečenije.

Turske vlasti to nijesu potvrdile, ali je jedan od izvora iz turskih službi bezbjednosti Reutersu je rekao da je jedan od napadača vjerovatno bio stranac.

U posebnoj široj policijskoj akciji, devet osumnjičenih osoba za koje se vjeruje da su povezani sa militantima IDIL-a, uhapšeno je u pomorskom gradu Izmiru. Još uvjek nije jasno da li su osumnjičeni povezani sa napadom na aerodrom u Istnabulu.

Agenicija Anadolija je, citirajući neminovane sigurnosne izvore, objavila da su dvojica Sirijaca ubijeni kada su ilegalno pokušavali da pređu granicu ignorišući upozorenja da se zaustave.

Jedan od dvojice ubijenih je bio na turskoj potjernici i osumnjičen je za napad u Anakri ili u južnom gradu Adani, navela je Anadolija.

XS
SM
MD
LG