Dostupni linkovi

Vučić: Odnosi Srbije i SAD dobri i stabilni


Vučić prilikom nedavnog susreta sa ambasadorom SAD Scottom i EU Michaelom Davenportom
Vučić prilikom nedavnog susreta sa ambasadorom SAD Scottom i EU Michaelom Davenportom

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da to što su službenici ambasade Sjedinjenih Američkih Država bili na protestu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" u Beogradu ne može da utiče na odnose SAD i Srbije, koji su dobri i stabilni.

"Odnosi Srbije i SAD su dobri, stabilni i nadam se da će biti još bolji u budućnosti i na tome treba svi da radimo", rekao je Vučić novinarima na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" gdje je izvršena primopredaja dva vojna helikoptera Mi-17, kupljenih u Rusiji za potrebe Vojske Srbije.

Mandatar Vučić je izjavio i da protesti predstavljaju demokratsko lice Srbije, ali da se legitimitet stiče i stvari rješavaju - na izborima.

On je rekao da je apsolutno relaksiran što se svake vrste demokratskih protesta tiče, jer su ti protesti dobro lice Srbije.

"Kod nas su stranci dobrodošli da šetaju, pište i rade šta hoće. Ne mislim da to može da utiče na naše odnose", rekao je Vučić.

Mandatar je kazao i da vjeruje u normalne odnose dvije zemlje.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kyle Scott odbacio je u ponedjeljek kao apsurdne optužbe prema kojima su službenici te ambasade učestvovali u organizaciji protesta u Srbiji s ciljem destabilizacije.

XS
SM
MD
LG