Dostupni linkovi

Vučić: Razumem poruke iz Srebrenice


Majke Srebrenice
Majke Srebrenice

Mandatar za sastav vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija razumela poruke iz Srebrenice i da ne želi da pravi probleme.

"Imaju pravo na to da nekoga žele ili ne žele. Nećemo da pravimo problem i prihvatamo njihovu ideju da smo višak u Srebrenici. Oni su kod nas uvek dobrodošli. I mi smo bili dobrodošli pre nekoliko meseci", rekao je Vučić.

Vučić, dodao je da predstavnice udruženja "Majke Srebrenice" imaju pravo da ne žele prisustvo delegacije Srbije na komemoraciji žrtvama u tom gradu i da on to poštuje.

Vučić nije želeo da ulazi u razloge stava načelnika općine Srebrenica Ćamila Durakovića tim povodom, ali je dodao da su oni u Srbiju uvek dobrodošli.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je Organizacioni odbor za obilježavanje stradanja u julu 1995. godine u Srebrenici zaključio da oni koji negiraju genocid u Srebrenici nisu poželjni na ovogodišnjoj komemoraciji u Potočarima. Kazao je da je takva odluka donešena zbog prošlogodišnjeg incidenta kada je u Potočarima napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

XS
SM
MD
LG