Dostupni linkovi

Uhapšeno 557 nasilnih navijača na EP u Francuskoj


Ilustracija
Ilustracija

Ukupno 557 nasilnih navijača uhapšeno je do sada na Evropskom fudbalskom prvenstvu, rekao je u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernard Cazeneuve (Kaznev).

Cazeneuve je nakon sastanka o sigurnosti sa lokalnim organizatorima i vladinim zvaničnicima rekao da su neki problematični navijači dobili "značajne zatvorske kazne".

Najveći neredi dogodili su se prvog dana Evropskog prvenstva, kada su se u Marseju sukobili engleski i ruski navijači, lokalno stanovništvo i policija, koja je upotrijebila suzavac i vodene topove da razdvoji sukobljene strane.

"Sa izuzetkom prve utakmice u Marseju, kada je izbilo nasilje u centru grada, mjerama koje smo preduzeli sa UUFA-om, a posebno sa zemljama iz kojih su došli navijači, uspjeli smo da izbjegnemo nove scene nasilja i nove tuče u gradovima domaćinima utakmica", rekao je Cazenueve.

U saopštenju se navodi da je u zatvoru 21 navijač, a da je šestoro navijača dobilo uslovne zatvorske kazne. Francuske vlasti su naredile da se 25 navijača protjera iz zemlje.

Cazenueve je rekao da glavni fokus ostaje na terorističkim prijetnjama, ali da je cilj da "nastavimo da mobilišemo naše snage i sva sredstva, kako bi se ovo takmičenje održalo u najboljim uslovima".

XS
SM
MD
LG