Dostupni linkovi

U slučaju Bregzita Fijat prebacuje proizvodnju u Austriju


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U slučaju istupanja Velike Birtanije iz EU, Fijat bi svoju proizvodnju iz Engleske mogao prebaciti u Austriju, u fabriku „Štajer“, najavio je šef Fijat-Krajslera (FCA) Serđo Markione.

Prema pisanju bečkog dnevnika „Standard“, koncern „Fijat“ u Velikoj Britaniji proizvodi godišnje 22.000 traktora i zapošljava 1.000 ljudi.

FCA time sledi najave više industrijskih koncerna kao što su Ford, Land Rover, Nisan, Honda i GM, koji su zapretili premeštanjem proizvodnje iz Velike Birtanije u slučaju da zemlja istupi iz EU.

Markione je, na skupu u Veneciji, iza zatvorenih vrata, rekao da Brisel mora spoznati da mnoge odluke izazivaju nezadovoljstvo u Evropi.

On je kazao da mu veću brigu od Bregzita zadaje, kako prenosi „Standard“, moguća pobeda republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, i njegova pretnja o podizanju ograda na granici, čime bi se doveo u pitanje severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA).

Naime, Fijat prizvodi automobile u Meksiku, te je u prvom kvartalu ove godine FCA 90 odsto svojih prihoda ostvario na prostoru NAFTA.

XS
SM
MD
LG