Dostupni linkovi

Srbija: Zamljotres u blizini Kučeva uznemirio građane


Ilustracija
Ilustracija

U zemljotresu jačine 4,4 stepena Rihterove skale, koji je rano jutros registrovan u blizini Kučeva, nije bilo povređenih, ali je potres izazvao strah i uznemirenje građana, javlja dopisnik RSE.

Štab za vanredne situacije formirao je Komisiju za utvrđivanje štete koja je već na terenu, a prema prvim informacijama manja oštećenja su pretrpeli samo stariji objekti.

Novica Janošević, predsednik Opštine Kučevo kaže za Radio Slobodna Evropa da je odmah nakon potresa aktiviran Štab za vanredne situacije koji prikuplja informacije sa terena.

“Nemamo informacije da je bilo ikakvih povreda, osim naravno, straha građana. Što se tiče oštećenja, prema informacijama koje stižu sa terena, na starijim objektima došlo je do manjih oštećenja u smislu pucanja i ispadanja maltera fasada i padanja crepa sa starijih zgrada”, kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima potres koji se dogodio jutros u četiri sata i pet minuta uznemirio je građane, koji su budni dočekali zoru, ali nije bilo veće panike.

“Mogu da kažem da nije bilo veće panike u samom gradu i u okolnim naseljima. Zemljotres je probudio ceo grad i mene je probudio. Trajao je relativno kratko ali se osetio dosta jako, bar za naše prilike, jer nismo navikli na tako nešto”, kaže Janošević.

Jutarnji potres nije izazvao probleme u snabdevanju strujom i vodom, pa danas sve institucije u Kučevu normalno funkcionišu.

XS
SM
MD
LG