Dostupni linkovi

Vučić nastavlja razgovore sa manjinskim strankama


Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj
Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj

Predsednik Srpske napredne stranke i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić nastaviće danas razgovore o Vladi sa predstavnicima manjinskih lista.

Vučić će najpre, u 15 sati, u Domu Narodne skupštine razgovarati sa predstavnicima liste Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

U 16 sati Vučić će se sastati sa predstavnicima liste Muamer Zukorlić - Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka, a u 16:45 sa SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin.

Potom će sa Vučićem razgovarati i predstavnici izborne liste Zelena stranka, a u 18 sati i Partija za demokratsko delovanje.

Kako se navodi u saopštenju SNS, mandatar će razgovarati sa predstavnicima izbornih izabranih lista i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Vučić je razgovore o vladi započeo u utorak, sastancima sa SPS, SRS, Pokretom Dosta je bilo, LSV i LDP, kao i pokretom Dveri.

Posle prvog kruga razgovora Vučić je izjavio da su oni bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orjentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Mandatar je rekao i da nema sastav vlade, da će ona možda biti formirana i posle 16. juna, ali da je svakako cilj da se formira najbolja moguća vlada.

XS
SM
MD
LG