Dostupni linkovi

Sanders ne priznaje poraz, nastavlja borbu za nominaciju


Berni Sanders
Berni Sanders

Pretendent za nominaciju Demokratske stranke za predsednika SAD Berni Sanders je danas odbio da prizna poraz od Hilari Klinton i obećao da će ostati u trci uprkos tome što je njegova rivalka osvojila dovoljan broj glasova delegata za nominaciju i proglasila se kandidatom demokrata za predsednika SAD.

"Žestoko ćemo se boriti da bismo pobedili na unutarstranačkim izborima u Vašingtonu", poručio je Sanders u obraćanju pristalicama u Kaliforniji, govoreći o poslednjim unutarstranačkim izborima koji se održavaju u sledeći utorak.

"A zatim ćemo odvesti svoji borbu za društvenu, ekonomsku, rasnu i ekološku pravdu u Filadelfiju", gde se sledećeg meseca održava konvencija Demokratske stranke na kojoj će biti i zvanično proglašen kandidat te stranke za predsedničke izbore u novembru.

Na toj konvenciji će Hilari Klinton biti proglašena kandidatom Demokratske stranke za predsednika SAD, pošto ima dovoljan broj glasova delegata da bi bila nominovana, a već je sinoć proglasila svoju pobedu.

Sanders ističe: "Ja sam prilično dobar u matematici. Znam da je borba pred nama veoma, veoma teška, ali nastavićemo da se borimo za svaki glas i za svakog delegata".

Sanders je sinoć ostvario pobedu na unutarstranačkim izborima u Montani, a vest o toj pobedi je stigla tokom njegovog govora u Kaliforniji.

XS
SM
MD
LG