Dostupni linkovi

Nastavljena konstituirajuća sjednica Skupštine Srbije


Novi saziv Skupštine Srbije
Novi saziv Skupštine Srbije

Skupština Srbije nastavila je konstituirajuću sjednicu na čijem je dnevnom redu izbor predsjednika parlamenta i potpredsjednika Skupštine Srbije.

Osim oko izbora Maje Gojković, funkcionerke Srpske napredne stranke za predsjednicu skupštine, raspravlja se i o tome da li je predsjedavajući konstitutivnom sjednicom Dragoljub Mićunović imao pravo da u petak prekine zasjedanje ili ne.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Miroslav Aleksić podsjetio je na političku prošlost Maje Gojković.

“Da li joj građani Srbije mogu verovati? Pročitaću samo neke izjave gospođe Gojković koje je ona izgovorila: `Pomno pratim to što politički rade Nikolić i Vučić, nema tu nekog bitnog i velikog kvaliteta, novih kadrova, programa koje bih ja vrlo rado podržala`. Zatim `bila bih neozbiljan političar da sam se posle isključenja iz Srpske radikalne stranke ponovo vratila u jedno krilo te stranke`“, naveo je Aleksić.

Šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović odgovorio je da su naprednjaci “premrli od straha” što partija Borisa Tadića neće podržati Maju Gojković.

Na dnevnom redu prve sjednice novog saziva je pet tačaka, a pored potvrđivanja mandata i izbora predsjednika tu su još i izbor potpredsjednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara i formiranje skupštinskih radnih grupa.

XS
SM
MD
LG