Dostupni linkovi

Nikolić: Tema predsedničkih izbora nametnuta pre vremena


Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je tema predsedničkih izbora u Srbiji nametnuta pre vremena kako bi se videlo da li postoji sukob između njega i mandatara za satav nove vlade, lidera SNS Aleksandra Vučića.

"Mi imamo mnogo posla, ja razumem Aleksandra Vučića. Zašto bi se sada izjašnjavalo o tome? Kad bude vreme za izjašnjavanje, lako će da se izjasni", rekao je Nikolić u intervjuu za "Politiku", povodom podsećanja tog lista da je Vučić pre dve nedelje na pitanje da li će ga podržati odgovorio da je rano govoriti o tome.

Nikolić je primetio da predsednički izbori nikada nisu bili tema medija u Srbiji godinu dana pred izbore.

"Izuzev u ovom slučaju, u kojem se računa da bi, ako se eventualno ne kandidujem, ako ne budem kandidat SNS-a, ako ne pobedim na izborima, Aleksandar Vučić ostao bez glavnog oslonca i da bi mogao da se proizvede predsednik koji bi bio s njim u kohabitaciji, koji bi bio u sukobu s njim svakog dana. Da li bi to bilo dobro za Srbiju, šta bi donelo Srbiji? Samo nemire, ponovo antagonizme", istakao je Nikolić.

Na pitanje da li se Vučić s njim konsultovao i da li je tražio njegovo mišljenje o satavu buduće vlade, Nikolić je odgovorio da su oni "samo razgovarali o tome".

"Naravno da smo razgovari, razgovaramo o svemu. Ali ono što on radi, treba on da objavi. Ono što ja radim, ja objavljujem. Naši razgovori samo služe da svako od nas ili učvrsti svoje mišljenje, ili da ga formira", precizirao je predsednik Republike.

XS
SM
MD
LG