Dostupni linkovi

Kosovo: U skupštini suzavac, privođenja, izlazak opozicije


Kosovo Skupština
Kosovo Skupština

Policija Kosova je u zgradi Skupštine privela je dva poslanika pokreta Samoopredjeljenje, Saljih Saljihua i Mutahera Haskuku, potvrđeno je iz ovog pokreta. Saljihu je u četvrtak aktivirao suzavac u sali,dok je Haskuka tokom sjednice polio vodom premijera Isu Mustafa.

“Nema vode koja može oprati kriminal vlasti. Naš protest će se pojačati i, ovu kriminalnu vlast može zaustaviti samo narod, na ulicama i trgovima”, napisali su iz ovog pokreta.

Opozicija je danas u dva navrata aktivirala suzavac te potom zauzela i govornicu sa koje su pozvali gradjane na proteste 26. marta.

Ismailj Kurtiši iz pokreta Samoopredjeljenje je u ime ujedinjene opozicije zatražio od svih poslanika da „doprinesu normalizaciji situacije na Kosovu“.

„Sve dok je Isa Mustafa na čelu vlade, čovek koji je prekršio Ustav a to mi nismo rekli već Ustavni sud, i on je priznao da je prekršio Ustav a nije prihvatio da povuče sporazum koji je oštetio zemlju, normalizacije neće biti“, kazao je on.

Nakon toga opozicija je napustila salu, a poslanici vladajućih partija nastavili su raditi po dnevnom redu.

Premijer Kosova, Isa Mustafa, koji je rekao da ne vidi razloga da se opozicija ponaša na ovaj način, dodajući da je važno da država funkcionira kako treba. On je kazao da ni jednom nije ugrozio Ustav Kosova

XS
SM
MD
LG