Dostupni linkovi

Kofi Anan stigao u Ženevu na razgovore o Siriji


Kofi Annan
Kofi Annan
Bivši generalni sekretar UN Kofi Anan pridružio se danas ruskom ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu i američkom državnom sekretaru Džonu Keriju koji u Ženevi razgovaraju o situaciji u Siriji.

Anan, koji je i bivši specijalni izaslanik UN za Siriju, stigao je na sastanak Lavrova i Kerija koji od juče u Ženevi razgovaraju o ruskoj inicijativi da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu.

Sastanku u Ženevi danas je prisustvovao i specijalni predstavnik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi, prenosi RIA "Novosti".

Američki državni sekretar i ruski ministar danas su izrazili nadu da će razgovori o sirijskom hemijskom oružju pomoći da se obnovi međunarodni plan za održavanje konferencije "Ženeva dva" za okončanje sukoba u Siriji.

Keri, koji je dosadašnje razgovore ocijenio kao "konstruktivne" i dodao da su se on i Lavrov saglasili da se ponovo sastanu u Njujorku tokom održavanja Generalne skupštine UN 28. septembra.

Rusija i SAD naporno rade na pronalaženju zajedničke osnove neophodne da se pregovorima dođe do rješenja sirijske krize.
XS
SM
MD
LG