Dostupni linkovi

Kacin uveren u dogovor o nadležnostima srpskih opština na Kosovu


Jelko Kacin
Jelko Kacin
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da u dijalogu Beograda i Prištine nijedna strana nije favorizovana i izrazio uverenost da će u procesu usaglašavanja stavova o nadležnostima zajednice srpskih opština biti postignut dogovor.

“Prostora za kompromis, odnosno druga rešenja uvek ima”, rekao je Kacin novosadskom Dnevniku od nedelje napominjući da je u toku usaglašavanje stavova oko konačnih nadležnosti zajednice srpskih opština i da veruje u postizanje dogovora, prenosi Tanjug.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je "potpuno posvećena pronalaženju rešenja, što svima uliva poverenje da će EU, kao medijator, uspeti da približi stavove Beograda i Prištine”, istakao je Kacin.

Naglasivši da u tom dijalogu nijedna strana nije favorizovana, on je dodao da EU u tim razgovorima nastupa kao “neutralni, ali zainteresovani medijator”.

Tema dijaloga je “normalizacija odnosa između Beograda i Prištine, čije bi se posledice osetile u širem regionu, što podrazumeva kooperativnost obe strane”, smatra on.
XS
SM
MD
LG