Dostupni linkovi

Crna Gora: Pregovori DPS i SDP o KAP-u


DPS i SDP započeće uskoro pregovore o Kombinatu aluminijuma Podgorica (i o Zakonu o unutrašnjim poslovima koji su uzrokovali krizu koalicije, pišu "Vijesti".

List navodi da će premijer Igor Lukšić i ministar ekonomije Vladimir Kavarić, u ime DPS-a, sa potpredsednikom vlade Vujicom Lazovićem i potpredsednikom SDP-a Raškom Konjevićem, koji predstavljaju SDP, manjeg partnera, pokušati da usaglase zaključke o budućnosti KAP-a.

Kompromisno rešenje za Zakon o unutrašnjim poslovima tražiće resorni ministar Ivan Brajović i šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović, koji će za sagovornike sa druge strane stola imati potpredsednika DPS-a i šefa tog kluba Svetozara Marovića i Milutina Simovića.

Krajnji rok za rešavanje ovog problema trebalo bi da bude 27. februar, za kada je u parlamentu planirano glasanje o Predlogu zakonu o unutrašnjim poslovima.

DPS ne želi da se odrekne kontrole nad policijom zbog čega su njegovi poslanici predložili 16 amandmana na predlog zakona koji je krajem godine utvrdila vlada.
XS
SM
MD
LG