Dostupni linkovi

Sanader do sutra ostaje u bolnici



Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ostaće u bolnici do sutra, a onda će se s nadležnim institucijama videti kako će se nastaviti lečenje koje mu je potrebno zbog srčanih problema, izjavio je danas novinarima načelnik Klinike za bolesti srca i krvnih sudova KBC Zagreb Davor Miličić.

Sanader je danas doveden u zagrebačku bolnicu nakon što je sudija Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić odlučio da zbog
zdravstvenih problema bivšeg premijera odloži glavnu raspravu u
procesu koji se protiv njega vodi zbog ratnog profiterstva.

Sudsko-medicinski veštak Vladimir Gašparović utvrdio je da Sanader nije sposoban da učestvuje u danasnjoj raspravi zbog srčanih problema i visokog pristiska na koje se žalio već nekoliko nedelja, te da prednost u odnosu na početak sudskog postupka treba dati ranije zakazanoj koronografiji.

Sanader je optužen za uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra) provizije od Hipo banke sredinom 1990-ih dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova.

On je najviše rangirani hrvatski političar kome se sudi za tako
teško krivično delo za koje preti desetogodišnja zatvorska kazna.

Protiv njega je podignuta još i optužnica za primanje 10 miliona evra mita od mađarske naftne kompanije MOL za prepuštanje upraljačkih prava u hrvatskoj kompaniji INA. Tužilaštvo protiv bivšeg premijera vodi još nekoliko istraga zbog korupcije.
XS
SM
MD
LG