Dostupni linkovi

PZP:Ubistvo Dudića poruka organizovanog kriminala



Brutalno ubistvo Dragana Dudića u Kotoru prvenstveno je poruka, pa tek potom mafijaška egzekucija, ocijenjeno je danas iz opozicionog Pokreta za promjene, javlja agencija Mina.

„To je poruka kojom organizovani kriminal demonstrira svoju odlučnost da bude akter, a nikako kolateralna žrtva planirane transformacije crnogorske vlasti, one koju su osmislili i planirali Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija“, kaže se u izjavi poslanika Koče Pavlovića.

On smatra da je to ubistvo možda, prije svega, poruka premijeru Milu Đukanoviću. „To je poruka da je cijena izlaska iz kriminalnog kola barem 100 puta skuplja od cijene koju je platio ulazeći u mafijašku mrežu“, saopštio je Pavlović, naglašavajući da će ljetnji mjeseci pokazati svu opravdanost opozicionih ocjena da Đukanovićev odlazak zahtijeva hitnu ostavku postojeće i formiranje koncentracione vlade.

„Koncentraciona vlada bi jedina imala snage da se suprotstavi finansijski moćnom i politički uticajnom organizovanom kriminalu“, kazao je Pavlović, smatrajući da je realna i ostvarljiva ambicija crnogorske mafije, da nastave da budu akteri u vršenju vlasti.

Dragan Dudić zvani Fric koji je slovio za vođu kotorskog kriminalnog klana ubijen je nedjelju u podne u centru Kotora.Na njga je pucao niksićanin Ivan Vračar, prijatelj Dejana Đukovića, vlasnika kotorskog Red taksija koji je je takođe ubijen u sačekuši u tom gradu, u oktobru prošle godine.

Dudić je slovio za prijtelja i saradnika odbjeglog Darka Šarića osumnjičenog za organizaciju šverca više od dvije tone kokaina iz južne Amerike.
XS
SM
MD
LG