Dostupni linkovi

VMRO DPMNE: Nema bojazni od nasilja u Makedoniji


Nema bojazni od radikalizacije protesta i nasilja na ulicama Makedonije, poručuju danas iz vladajuće VMRO DPMNE i dodaju da država ima razvijene institucije i resurse da zaštiti građane, kao i da je većina stanovništva protiv protesta.

"Uopšte ne razmišljamo o eskalaciji nasilja zato što je jasno da postoji ogroman deo građana Makedonije koji, bez obzira na to kojoj etničkoj grupi pripadaju, ne daju podršku protestima i takvom načinu destabilizacije države", rekao je Tanjugu šef poslaničke grupe VMRO DPMNE u makedonskom parlamentu Ilija Dimovski.

Dimovski, komentarišući proteste dela albanske zajednice u Makedoniji zbog presude u slučaju "Monstrum", kaže da je očigledno da su različite interesne, političke i radikalne verske grupe želele da iskoriste "nepravedno nezadovoljstvo" sudskim procesom za stvaranje konflikta, ali da im to nije pošlo za rukom.

"Makedonija je tradicionalno naviknuta na suživot Makedonaca, Srba, Albanaca, Turaka, Bošnjaka, na zajednički život muslimana i hrišćana, živimo vekovima u istim gradovima i nema prostora za verski, etnički ili politički radikalizam", navodi Dimovski i naglašava da nema mesta za brigu o destabilizaciji regiona.

XS
SM
MD
LG