Dostupni linkovi

Multimedija u 2011: Nole, Titov bunker, Mitrovica i Merlin


Statua Novaka Đokovića, Beograd, 2011.
Statua Novaka Đokovića, Beograd, 2011.
Iz obilja videa, foto galerija i audio priloga objavljenih na našoj stranici u protekloj godini, donosimo vam one koji su vas najviše interesovali.

Đokovićev reket u rukama političara, Iva Martinović


Veliki uspeh Novak Đokovića koji je svojim trudom i odricanjima došao do tri gren slem titule u 2011. godini i prvog mesta na svetskoj rang listi najboljih tenisera, dočekan je u Srbiji kao nacionalna pobeda onih koji sa njom nemaju nikakve veze, počevši od predsednika Srbije pa sve do sveštenika.




U elitnoj prostituciji neretko i javne ličnosti, Zoran Glavonjić

Suđenje za elitnu prostituciju u Zagrebu otvorilo je pitanje koliko je ta pojava rasprostranjena i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Prema navodima beogradske štampe, otkrivanjem hrvatskog slučaja raskrinkan je samo deo lanca balkanske VIP prostitucije, u koju su uključene i neke poznate ličnosti iz sveta šou biznisa.




Ratne priče u verziji haških osuđenika, Branka Mihajlović

U Srbiji su se sredinom godine u medijima počeli pojavljivati haški osuđenici koji su odslužili svoje kazne za ratne zločine, a onda domaćoj javnosti ponudili svoju stranu priče.




TV LIBERTY

Tajna maskirnog kompleksa, Tina Jelin Dizdar (juni)

Titovo atomsko sklonište jedno je od najzanimljivijih mjesta u BiH. Objekat je trebao predstavljati sigurno sklonište za Štab vrhovne komande bivše JNA u slučaju kriznih situacija i potencijalnog nuklearnog napada. Radovi su izvođeni u najstrožoj tajnosti.

Tajna maskirnog kompleksa
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:05:27 0:00
Direktan link


Voda gori k'o luda, Zoran Matkić (august)

Budući da su kućni budžeti bh. građana sve tanji, svima dobro dođe neki novi način uštede. Tako je jedna grupa inovatora osmislila uređaj za uštedu goriva i do 50 posto.

Voda gori k'o luda
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00


Kliktanje sa Vlašića, Srećko Stipović (septembar)

Stanovnici jednog vlašićkog sela pronašli su gljive za koje tvrde da su jak afrodizijak. Podsjećaju na čuvene tartufe, iako nije sigurno da se tartufi mogu pronaći na tolikoj nadmorskoj visini. No, tartufi ili ne, mještanima su ove gljive promijenile život.

Kliktanje sa Vlašića
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:07 0:00
Direktan link


RSE u Mitrovici: Barikade u podeljenom gradu, Miloš Teodorović, Iva Martinović (decembar)

Kosovski Srbi i Albanci koje smo zatekli kod mosta koji deli grad na severni i južni deo prisećaju se zajedničke prošlosti, govore o suživotu i komentarišu trenutnu situaciju.

RSE u Mitrovici: Barikade u podeljenom gradu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:06:57 0:00


Druženje sa čika Jovom, Selma Boračić (juli)

General Armije BiH Jovan Divjak, koji je Beču bio u kućnom pritvoru od marta do augusta na osnovu potjernice iz Srbije za navodne ratne zločin nakon čega je pušten na slobodu, u video-linku iz Beča razgovarao je sa Sarajevom i prozvao dvojicu članova Predsjedništva BiH zbog tolerisanja javnih napada na njega.

Druženje sa čika Jovom
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00
Direktan link


Beograđani o hapšenju Mladića, Iva Martinović, (juni)

U anketi RSE neposredno nakon vesti o hapšenju haškog optuženika Beograđani su različito komentarisali hapšenje Ratka Maldić, ratnog komandanta vojske bosanskih Srba, koji je nakon više od decenije i po od dizanja optužnice za ratne zločine uhapšen i isporučen Haškom tribunalu.

Beograđani o hapšenju Mladića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
Direktan link


Dino Merlin: Koncert u dvorani Arena u Beogradu, Vesna Anđić (novembar)

Sarajevska pop zvijezda Dino Merlin održao je krajem novembra tri izuzetno posjećena koncerta u beogradskoj Areni, uprkos prijetnjama desničarskih organizacija da će učiniti sve da se nastupi otkažu.



Ratko Mladić (maj)

Ratko Mladić, ratni komandant vojske bosanskih Srba uhapšen je 26. maja 16 godina nakon što ga je Haški tribunal optužio za genocid i zločine protiv čovečnosti zbog genocida nad 8.000 Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine, opsade Sarajeva i drugih zločina širom BiH.



Kosovo: Uklanjanje barikada, (oktobar)

Tridesetak mještana i vojnika KFOR-a povrijeđeno kada su mirovne snage počele uklanjanje barikade na graničnom prelazu Brnjak između Kosovo i Srbije.

XS
SM
MD
LG